top of page

L’11è Festival de Llegendes de Catalunya clou amb satisfaccióuna edició responsable i segura

· La qualitat i la seguretat han estat els pilars de l’edició més especial del certamen

· Sant Martí de Tous demostra que #laculturaéssegura complint amb

tots els protocols per la covid-19

· La venda anticipada, les mesures d’higiene i distanciament, els aforament reduïts

i l’allargament al llarg del juliol, claus pel bon desenvolupament del festival

 

Sant Martí de Tous, 27 de juliol de 2020.– El Festival de Llegendes de Catalunya tanca amb un balanç molt positiu l’11a edició, sens dubte la més especial en la història del certamen. Organitzar la cita en temps de covid-19 ha resultat tot un repte ja que ha obligat a replantejar el festival per adaptar-se als protocols de seguretat. Mesures com la venda anticipada de les entrades, els aforament reduïts amb control de la distància, la regulació dels fluxos d’espectadors, la higiene de mans, l’ús de la mascareta i l’allargament de l’esdeveniment al llarg del juliol oferint ‘Un estiu ple de llegendes’, entre d’altres, han estat fonamentals perquè el festival deLlegendes s’hagi pogut desenvolupar sense cap mena de risc. També ha estat clau la complicitat de l’organització, artistes, voluntariat i públic, que han complert escrupolosament amb tots els requeriments fent possible l’edició i demostrant que #laculturaéssegura.


Amb seu a Sant Martí de Tous, el festival deLlegendes va celebrar el plat fort el cap de setmana del 3 al 5 de juliol amb una quinzena d’espectacles de tots els gèneres i més d’una vintena de representacions i ha continuat durant quatre jornades més de juliol (els dimecres 15 i 22 i els dissabtes 18 i 25) amb espectacles familiars i concerts, així com amb d’altres activitats paral·leles al llarg del mes adreçades a tots els públics, com la cerca de llegendes pel nucli antic o a través de l’aplicació de Google Maps.


La qualitat de les propostes i el seu vincle amb l’arrel tradicional han convertit, un any més, la localitat anoienca en la Capital Catalana de les Llegendes, una cita ja consolidada en el calendari del país com demostren les xifres d’ocupació, superiors al 90% fins i tot en l’actual situació de pandèmia amb un control rigorós de l’aforament. Concretament, els tres dies de festival es va arribar al 95% d’ocupació, i el registre global del conjunt del certamen és del 92%. Els actes més participats han estat L’Apagada: Tous és misteri i el Circuit de llegendes al castell, una novetat d’enguany, que ha permès veure fins a deu espectacles en dos recorreguts diferents.


La companyia tousenca Teatre Nu, que enguany ha pres les regnes de la direcció del festival, agraeix “la il·lusió, tenacitat, esforç i voluntat d’artistes, administracions, voluntaris, patrocinadors i públic per demostrar plegats que la cultura és segura i imprescindible”. Igualment, fa una crida a tots els ajuntaments i organitzadors d’esdeveniments culturals a “perseverar en les seves programacions i a donar valor a les que s’impulsen arreu del territori, ja que són molts els casos de bones pràctiques que poden servir de referent i estímul per impulsar el sector”.


DeLlegendes


El Festival de Llegendes de Catalunya neix l’any 2010 amb l’objectiu de recuperar, potenciar i donar a conèixer històries i llegendes populars que coexisteixen arreu dels Països Catalans. Se celebra cada primer cap de setmana de juliol al poble de Sant Martí de Tous, que es converteix en la capital catalana de les llegendes amb espectacles i activitats de diferents formats artístics i per a totes les edats. És un festival únic al país que atrau al voltant de 4.000 espectadors en una localitat de tan sols mil habitants. Els veïns es bolquen completament en l’organització participant-hi com a voluntaris o com a intèrprets de l’acte central: L’Apagada, una representació comunitària que escenifica un seguit de llegendes locals –Tous és un dels pobles amb un dels patrimonis de llegendes més rics del país– en una experiència plena de misteri i il·luminada amb 6.000 espelmes. La resta de la programació és professional i reuneix tant propostes clàssiques a cau d’orella com d’altres de contemporànies i/o creades per a l’ocasió.262 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page