Espelmes logotip Festival llegendes

XIV Festival de Llegendes de Catalunya

Del 29 de juny al 2 de juliol

Del 29 de juny al 2 de juliol torna el Festival de Llegendes de Catalunya.

Us presentem l’edició d’aquest any del deLlegendes. Enguany el festival compta amb més de quaranta propostes de sala i de carrer perquè Sant Martí de Tous faci bullir com mai les llegendes i les històries populars a places i carrers.

Hi haurà espectacles de teatre, narració, dansa, circ, instal·lacions i itinerants. Totes les funcions de carrer seran gratuïtes i les de sala, programades de forma majoritària a les hores de més calor, tindran un preu simbòlic de tres euros per poder controlar l’aforament.

El festival comptarà amb creacions que fa temps que giren pel territori però, a més, moltes de les propostes seran estrenes i preestrenes d’espectacles amb els quals el deLlegendes ha participat en forma de coproducció, col·laboració o residències.

A part de les funcions de companyies que venen de diferents territoris de parla catalana, el deLlegendes acollirà espectacles que venen d’Argentina, Occitània i Ucraïna.

Com a novetat, aquest any les activitats començaran dies abans a Bellprat i Argençola, per poder fer arribar l'esperit de la proposta als nostres pobles veïns.

Un any més, el festival comptarà amb la feina de més d'un centenar de voluntaris i voluntàries que participaran en tasques logístiques i creatives. En aquest sentit, és gràcies a ells i elles que es poden dur a terme dues de les propostes més emblemàtiques del festival: la cercavila i l'apagada de misteri.

Us esperem a Tous del 30 Juny al 2 de Juliol

 

Exhibició

Exhibició La programació d’espectacles és l’eix central del Festival, per poder ser un espai d’exhibició de les creacions que tenen com a punt de partida les llegendes i les històries populars.

Creació

Al llarg d’aquests deu anys el festival ha col·laborat en la creació de diferents espectacles. Volem que el Festival sigui una oportunitat per connectar les llegendes i les històries del país amb la nostra contemporaneïtat, seguint criteris de  qualitat i innovació. 

Reflexió

Les llegendes que han anat passant de generació en generació ens interpel·len, ens obren interrogants, ens connecten amb la nostra tradició, a la vegada que ens qüestionen permanentment la seva vigència. El Festival és també un espai d’intercanvi d’experiències i inquietuds entre públic i creadors per poder entendre quin és el paper de les històries d’arrel en els nostres dies.

Comunitat

Si un element ha caracteritzat el Festival des dels seus inicis és la implicació de la gent de Sant Martí de Tous. En un poble de poc més de mil habitants, no es pot entendre la dimensió d’un festival com el nostre sense el paper de la seva gent, tant pel que fa a la seva dimensió creativa com a la logística.

Territori

El Festival manté un permanent contacte amb les històries del territori i la seva gent. Així mirem d’estar alerta de les diferents iniciatives populars que tenen a veure amb el món de les llegendes, així com de les creacions que neixen arreu del país. També des del Festival estem elaborant un mapa interactiu de llegendes dels Països Catalans.